Flyktningsituasjonen i Sør-Varanger

Tana Arbeiderparti ved styret og kommunestyregruppa, mener at regjeringen må føre en mye mer human politikk ovenfor flyktninger, som er ankommet til Norge over Storskog i Sør-Varanger. En stor andel av flyktningene som er ankommet er fra Syria og har flyktet fra krigens lidelser i sitt hjemland. De har helt opplagt et beskyttelsesbehov gjennom de internasjonale avtalene som Norge har forpliktet å følge.

original

Det virker svært lite humant og hasteutsende flyktninger over grensa i nord med buss inn i Nordvest Russland, til en uviss skjebne, når gradestokken viser -40. I de fleste kommuner i Finnmark går ingen busser når det blir under 35 grader på grunn av sikkerheten for passasjerene.

Tana Arbeiderparti vil uttrykke sterk støtte til Sør-Varanger kommune og ordfører Rune Rafaelsen, som har stått fjellstøtt under hele flyktningkrisen i høst og vinter. Kommunen har vist stort hjerterom og evne til å håndtere situasjonen som regjeringen og UDI burde ha mye å lære av.

Vi mener at flyktningene som er ankommet må få behandlet søknadene sine på en ordentlig og forsvarlig måte. Det må tas menneskelige hensyn også ovenfor de som får sin søknad om opphold avslått.

Det er viktig at regjeringen går i dialog med russiske myndigheter, om hvordan en skal møte og løse situasjonen med store flyktningstrømmer. Det er svært uheldig at mennesker i nød blir «kasteballer» mellom våre to naboland.

Tana Arbeiderparti er også svært bekymret for måten innvandringsministeren bidrar til en retorikk om flyktningene som er kommet til Norge. Dette kan vanskeliggjøre bosetting og integrering av de som har fått lovlig opphold i landet.

Kontaktperson:Kristin Rajala, leder Tana APMobil: 90659517