Leder

Hege Persen

Vararepresentant til kommunestyret

Hege Persen

Hege Persen, 52 år, bosatt i Holmesund

Politisk erfaring : Tidligere Kommunestyrerepresentant i Tana for AP. Medlem av styret for Aps samepolitiske forum i Østre valgkrets.

Arbeidserfaring: Arbeider i dag som Rådgiver i Nasjonalt villakssenter Joddu – Tana, tidligere arbeidet som Markedskoordinator i Mestergruppen Byggevare i NHO Finnmark, og vært på eiersiden og daglig leder av Hotel Tana. Har også 2 år bak meg som medlem av konsernstyret i TINE. Og 15 år i Hotell og restaurant bransjen

Utdannelse: MBA fra Universitet Nord og Hotelladministrasjon fra Norges Hotellhøgskole.

Hjertesaker: Jeg ønsker å utvikle Tana til å bli et attraktivt bo- og fritidssjed i Øst-Finnmark for barn, unge voksne, voksne og pensjonister. Med høy kvalitet på helse og omsorgstjenester, gode skoler , gode fritidstilbud og arbeidsplasser.

Jeg ønsker å bygge  Villakssenteret i Tana  til å bli en naturlig møteplass for barn og unge, forskere fra hele verden og et sted for ivaretakelse og utvikling av den laksefiskekulturen vi har i Tanadalen, samisk, finsk, kvensk og norsk.  

Jeg er opptatt av bærekraft, og mener at vi må bruke færre ressurser, smartere og få til en bedre ressursforvaltning enn det vi har i dag. Jeg mener også at Arbeiderpartiet og Norge trenger en ny energipolitikk og at vindkraft ikke inngår i den langsiktig energimixen hverken på land eller til havs. Vi står på terskelen til en ny tid hvor sirkulærøkonomi og ivaretakelsen av inngrepsfri natur og sårbare økosystem er våre viktigste oppgaver, lokalt og nasjonalt.